Rapid Jibou a învins campioana Clujului

Rapid Jibou – Unirea Jucu 3 – 1 (1 – 0)

Au marcat: Adrian Fărcaş (min. 20), Vlad Paşcalău (min. 30), Marius Muntean (min. 83), respectiv George Cotuţ (min. 75)

Cu şase zile înaintea meciului de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, Rapid Jibou, campioana judeţului Sălaj la fotbal, a întâlnit pe teren propriu, într-o partidă amicală, campioana judeţului Cluj, Unirea Jucu. Dacă la meciurile din campionat, echipa de pe malul Someşului a avut parte de un număr mic de spectatori, la partida de joi, peste 150 de persoane au fost curioase cum va arăta un duel între două campioane judeţene.
Jucătorii pregătiţi de Marius Muntean au făcut o figură frumoasă, învingând cu scorul de 3 – 1 formaţia clujeană. O victorie ce le ridică moralul jucătorilor jibouani înaintea duelului de miercuri, cu echipa campioană a judeţului Alba, CSO Cugir, programat pe Stadionul Municipal din Oradea, de la ora 17:30.
Jibouanii nu s-au intimidat de faptul că adversarii veneau dintr-un campionat mai puternic decât cel din Sălaj şi au deschid destul de reprede scorul, în minutul 20, prin atacantul Adrian Fărcaş, după o pasă primită de la Alexandru Turcu.
Vlad Paşcalău a majorat avantajul gazdelor, în minutul 30, după ce a transformat o lovitură liberă, iar Jiboul avea să intre cu avans de două goluri la pauză. În repriza secundă, jucătorii lui Marius Muntean au mai ridicat puţin piciorul de pe acceleraţie, iar George Cotuţ, jibouan de origine, avea să marcheze în minutul 75 unicul gol pentru oaspeţi. Rezultatul final l-a stabilit chiar antrenorul Marius Muntean, acesta învingându-l pe portarul clujenilor printr-un şut puternic, de la aproximativ 30 de metri.
Abeme echipe au stabilit, de comun acord, să execute şi lovituri de departajare la finalul meciului, chiar dacă scorul nu a fost egal, pregătindu-se pentru un eventual astfel de moment la jocurile de baraj. Jiboul s-a impus şi la penalty-uri, graţie celor două lovituri apărate de portarul Adrian Noţigan.
Antrenorul Marius Muntean a folosit o formulă de joc cu care, foarte probabil va începe şi la baraj, în sistem 4 – 5 – 1.
Rapid Jibou: Adrian Noţigan – Doru Rusu, Cristian Ţurcaş, Marius Mureşan, Marius Rişcău – Alexandru Turcu, Ciprian Roja, Marius Haiduc, Alin Mureşan, Vlad Paşcalău – Adrian Fărcaş. Au mai evoluat: Ovidiu Moldovan, Marius Muntean, Mihai Brânduşe, Ciprian Teglaş, Szekely Ferencz şi Bogdan Rus. Antrenor: Marius Muntean

Leave a Comment